Het kiezen van de juiste eettafel voor je huis is geen gemakkelijke taak! Er zijn immers zoveel verschillende vormen, maten en materialen om te overwegen. Maar dit kerstseizoen kun je met een paar handige tips de perfecte tafel vinden voor je feestdagen.

Lees verder voor alles wat je moet weten over het kiezen van de beste eettafel voor je huis.

Materiaal is belangrijk

Winkelen voor een eettafel moet leuk zijn – wat kies je? Of je voorkeur nu uitgaat naar hardhout of laminaat, MDF of spaanplaat, er is een overvloed aan materiaal waaruit je kunt kiezen. En als je stijl neigt naar strak en zuiver, dan zijn eiken of esdoorn zeker de juiste keuze. Maar maak je geen zorgen als je op zoek bent naar iets budgetvriendelijkers – omdat MDF en spaanplaat zo betaalbaar zijn, hoeft niemand op stijl te beknibbelen. Met zoveel keuzes kun je er zeker van zijn dat je de perfecte pasvorm voor je huis (en portemonnee) vindt!

Size matters!

Vergeet het debat over de vraag of grootte er echt toe doet – tenminste als het gaat om het kopen van meubels voor je vakantiebijeenkomsten – want dat doet het echt! Gasten ontvangen is spannend en kan nog specialer worden gemaakt door ze de ruimte te geven om te bewegen, spelletjes te spelen en te genieten van heerlijke maaltijden zonder dat ze zich benauwd voelen. Voordat je op de knop ‘afrekenen’ drukt, moet je eerst het meetlint pakken – die nieuwe droomtafel ziet er misschien geweldig uit, maar passen die stoelen er ook bij? Zorg ervoor dat ze passen voordat je je vastlegt! Een paar meter extra betekent dat iedereen genoeg ruimte heeft om te ontspannen en deel te nemen aan alle activiteiten die je in petto hebt.

Stijl en functie zijn minimaal even belangrijk!

Winkelen voor meubels en voor een mooie eettafel misschien wel in het bijzonder, is een leuke maar soms vermoeiende bezigheid. Voordat je ergens aan begint is het belangrijk om te onthouden dat stijl altijd op de eerste plaats komt – dit is geen optionele stap. Dat gezegd hebbende, als je eenmaal alle opties in een woonwinkel Haarlem gaat bekijken, zul je geen weerstand kunnen bieden aan alle ongelooflijke traditionele en moderne tafels die worden tentoongesteld. Functionaliteit moet ook een rol spelen bij je beslissing, want je wilt een tafel kiezen die past bij hoe je hem wilt gebruiken – af en toe of vaak. Vergeet dus niet rekening te houden met de stevigheid en afwerking van de tafel als het ernaar uitziet dat er veel activiteiten omheen zullen plaatsvinden!

Conclusie

Met deze tips in gedachten moet het vinden van de perfecte eettafel voor je huis een fluitje van een cent zijn – vergeet alleen niet wat feestelijke accenten toe te voegen zoals twinkelende lichtjes of slingers zodat iedereen zich gezellig voelt tijdens het kerstdiner! Welk type eettafel je deze feestdagen ook kiest, vergeet niet dat kwaliteit essentieel is; als je een optie van een gerenommeerde verkoper zoals woonwinkel Happy Home kiest, heb je gegarandeerd jarenlang plezier van je nieuwe meubelstuk!