Als je een manier zoekt om je huis op te fleuren, is het toevoegen van planten een geweldige optie. Niet alleen voegen ze kleur en leven toe aan elke kamer, maar ze hebben ook een aantal voordelen voor je gezondheid. Hier zijn vijf soorten planten die perfect zijn voor elk huis.

1. Rubber plant

Rubberplanten zijn heel geschikt om een vleugje groen aan elke huiskamer toe te voegen. Ze worden ongeveer een meter hoog, zodat ze gemakkelijk op een bijzettafeltje of boekenplank passen. Ook filteren rubberplanten luchtverontreinigende stoffen en geven ze ‘s nachts zuurstof af, wat betekent dat ze perfect zijn als je huis in de buurt van drukke straten staat of omringd is door veel auto’s.

2. Aloë vera

Aloë vera planten zijn mooie aanwinsten in keukens en badkamers omdat ze giftige stoffen uit schoonmaakmiddelen filteren en de kamer extra vochtig maken. Als extra bonus heeft aloë vera huidhelende eigenschappen, waardoor het een goede optie is voor kantoren waar mensen vaak kleine snijwondjes oplopen van papier en dergelijke.

3. Vioolblad vijg

Deze planten hebben een uniek uiterlijk dat ze een mooie optie maakt voor huizen met een moderne inrichting. Ze danken hun naam aan de manier waarop de bladeren gevormd zijn, die op een viool of viool lijkt. Deze planten gedijen goed in badkamers en woonkamers omdat ze de voorkeur geven aan vochtige ruimten, hoewel ze wel om de paar dagen water moeten krijgen.

4. Engelse klimop

Engelse klimop is een gemakkelijke plant om te verzorgen, zelfs als je de hele dag bezig bent. Ze filtert schadelijke gifstoffen uit schoonmaakmiddelen en luchtvervuiling, terwijl ze kleur en textuur geeft aan elke ruimte waarin ze staat. Deze plant is ook vrij onderhoudsarm, want hij heeft maar matig zonlicht nodig en ongeveer een keer per week water geven als het buiten warmer is. Jehet beste kun je hem eenmaal per week water geven en in de buurt van een raam zetten, zodat hij de nodige hoeveelheid zonlicht krijgt.

5. Vredeslelie

Vredeslelies zijn mooie toevoegingen aan elke kamer. Ze groeien in hangende plantenbakken, zodat ze gemakkelijk op bijzettafels of planken kunnen staan als je ze niet als decoratie gebruikt. Vredeslelies filteren luchtverontreinigende stoffen en geven ‘s nachts zuurstof af, waardoor ze geweldige planten zijn voor slaapkamers of woonkamers. Deze planten hebben ook nog een voordeel – behalve dat ze gemakkelijk te verzorgen zijn, zijn vredeslelies giftig voor huisdieren maar veilig voor mensen.