Ben je van plan je huis op te knappen? Denk dan ook na over het verduurzamen van je huis. Naast dat dit beter is voor het milieu kan het ook zorgen voor minder kosten voor jou. In dit artikel lees je tips om jouw huis duurzamer te maken. 

Gebruik voornamelijk duurzame apparaten

Kies het liefst voor apparaten met een a label. Deze apparaten gebruiken minder energie en/of water, waardoor het een minder grote belasting heeft op het milieu. Gooi apparaten ook niet meteen weg als het kapot is. Investeer in het laten maken van apparaten, zodat je er langer mee kunt doen. Is het toch kapot? Probeer het apparaat dan zoveel mogelijk te recyclen. 

Beperk je watergebruik

Je watergebruik in je huis kan je verminderen door verschillende tips. Kies bijvoorbeeld voor een waterbesparende wasmachine. Je kunt makkelijk water besparen door je kraan dicht te zetten als jij je tandenpoetst. Ook met het verkorten van je douchebeurt bespaar je veel water. Alleen al met een minuut minder douchen bespaar je negen liter water. Een andere manier om tijdens het douchen minder water te gebruiken is door een waterbesparende douchekop te gebruiken.

Kies voor duurzame aanbieders

Bij de keuzes voor aanbieder voor diverse diensten kan je rekening houden met duurzaamheid. Door voor groene energie te kiezen kies je voor energie dat is opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit kan bijvoorbeeld zonne-energie zijn. Gebruik je nog gas? Onderzoek dan of je jouw huis kan aanpassen, zodat je van het gas af kan. Om de kosten deels te dekken kom je soms in aanmerking voor een subsidie. Qua internet-, tv- en telefonie aansluiting is het duurzamer om te kiezen voor een glasvezel. Het versturen van data via glasvezel kost minder energie. Ook hoeft er minder isolatiemateriaal gebruikt te worden bij het aanleggen hiervan. Tevens kan je bij de keuze voor bijvoorbeeld je bank en verzekeraar kiezen voor een organisatie die investeert in duurzaamheid.

Plaats zonnepanelen op het dak van je huis

Het aanschaffen van zonnepanelen is een dure investering. Echter haal je deze investering in een paar jaar eruit. Je kunt ook gebruik maken van subsidies thesunshinecompany. Goede zonnepanelen vind je bij thesunshinecompany. Je besteld ze eenvoudig bij

thesunshinecompany.nl. Het plaatsen van zonnepanelen heeft verschillende voordelen. Het zorgt voor een lagere energierekening, heeft een lange levensduur en weinig onderhoud nodig. Tevens verhoogt het de waarde van je woning.

Elke stap die je zet naar een duurzamer leven is goed. Onderzoek welke stap bij jou past en realistisch is. Zo begin jij aan een duurzamer leven. Wil je nog meer stappen zetten? Onderzoek dan welke aanpassingen jij in je leefstijl kunt maken, zoals meer plantaardig eten, minder water gebruiken en je afval scheiden.